KOD 95

Poštovani,
u suradnji s Autoškolom Jarun  u prostorijama Učilišta Sesvete  provodi se program za stjecanje početnih kvalifikacija i periodičke izobrazbe vozača!

 

2003. godine od strane europskog parlamenta i vijeća Europe usvojena je Direktiva 2003/59/EC koja propisuje obaveze država članica i država budućih članica EU oko početnih kvalifikacija i periodičnoj izobrazbi vozača za prijevoz robe ili putnika.

Rok primjene navedenih obaveza za RH je 2015. godina, s tim da vozači koji sudjeluju u prometu u ostalim članicama EU moraju imati upisan KOD 95.


Svi vozači kojima je za upravljanje vozilima potrebna vozačka dozvola kategorije C1, C1E, C, CE, D ili DE moraju steći početnu kvalifikaciju i redovito prolaziti obaveznu periodičku izobrazbu.

1.) Nastavne cjeline koje se obrađuju programom za stjecanje početnih kvalifikacija:
•usavršavanje racionalne vožnje, koja se temelji na prometnim propisima i sigurnosnim pravilima
•primjena propisa
•zdravlje, sigurnost na cesti i zaštita okoliša, usluga, logistika

Nakon provedenog tečaja slijedi provjera znanja.

2.) Periodičkom izobrazbom osigurava se dopuna znanja vozačima koji posjeduju Svjedodžbu o stručnoj osposobljenosti o početnim kvalifikacijama ili vozačima koji su oslobođeni obaveze stjecanja početnih kvalifikacija. Posebna se pažnja pridaje  sigurnosti u cestovnom prometu i racionaliziranoj vožnji.

Po završetku obuke, koja traje 35 sati, polaznik dobiva Svjedodžbu o provedenoj periodičkoj izobrazbi temeljem koje se u vozačku dozvolu upisuje oznaka „kod 95“ kao dokaz stečene kvalifikacije za vozača.

 

 

Za više informacija obratite nam se svakim radnim danom od 9:00 do 20:30 na brojeve telefona 01/2005-986 ili 091/2046-262 ili putem e-maila: info@ucilistesesvete.hr